במאמר זה נדריך אתכם לקראת כל מה שחשוב לדעת בנוגע להדברת משרדים: כיצד היא תבוצע, מתי לערוך אותה ומיהם המזיקים הנפוצים שעלולים להגיע לכאן.
מדוע הדברה למשרדים כה חשובה?
הרבה אנשים שעובדים במשרדים מזהים את כניסתו של המזיק פנימה כאירוע נקודתי בלבד. אז הם הורגים או מגרשים אותו בעצמם, חולקים את החוויה המסעירה עם יתר העובדים וכלל לא מודעים לכך שמתחת לפני השטח אותו מזיק מוסיף כעת להתרבות, עד שיהפוך לבעיה קשה ומטרידה מאוד.
אבל זו לא רק התחושה האסתטית הבלתי נוחה שנוצרת ממפגש עם תיקן תועה או שיירת נמלים אינסופית: במוקדם או במאוחר, הנזקים מהופעתם של חרקים, מעופפים ומכרסמים שונים יגרמו לבעיות תברואה, לנזק לציוד ולתכולה ולעתים גם לנטישה מהירה מצד הלקוחות.
כדי למנוע מהתרחישים הללו להתממש ולהותיר את המשרד נקי ובטוח ממזיקים, חשוב לבצע הדברה למשרדים באופן תקופתי ולהישאר ערניים לכל סימן להופעתם, שמצדיק הזמנת מדביר.
הכירו את המזיקים הנפוצים במשרד
סוג המזיק | היכן נמצא וכיצד פוגע במשרד? |
---|---|
תיקנים | התיקנים המבהילים לא נותנים מנוחה לעובדים וללקוחות. הם נמשכים למקומות לחים ומעופשים כמו פחי האשפה, הביובים, שאריות מזון ופירורים שנותרו במגירות העובדים והמטבחון. |
זבובים | סוגי זבובים רבים מהווים מטרד תברואתי קשה והם נמשכים למקומות לחים שקיימת בהם פסולת אורגנית כמו פחים מלוכלכים, דברי מזון פתוחים ולאזורים עם בעיות סניטציה לא מטופלות. |
עכברים | הם מסוגלים להידחק גם לחור בקיר בעובי של 1 ס"מ ויוצאים ממחבואם בלילה כדי לנבור במזון במטבחון ולכרסם את כיסאות העובדים, השולחנות, ניירות, קרטונים ועוד. |
דג הכסף | מזיקים חובבי נייר, שמתרבים במהירות וניזונים מכל הקלסרים, המסמכים והניירת שקיימת במשרד. הם יגיעו גם למוצרי מזון שלא נסגרו כראוי. |
פסוקאים | מהווים מטרד קשה ביותר ומקורם לא תמיד ניתן לזיהוי. הם יגיעו בהמוניהם לכל הניירות, מוצרי המזון, הקירות והרצפות של המשרד. |
ריסוס משרדים: איך ומתי נבצע אותו?
ריסוס המשרד הוא החלטה אסטרטגית שמתקבלת בהתאם לסוג המזיק אך גם ביחס למטרות העסק עצמו. למרות שחומרי הריסוס המאושרים לשימוש אינם בדרגת רעילות מסוכנת, עצם נוכחותו של המדביר המרסס במשרד עשויה לחבל בפעילות העובדים ולגרום להפסד של שעות עבודה יקרות.
ולכן הזמן הטוב ביותר לערוך את הריסוס יהיה בשעות הערב או לפני הסופ"ש – בזמנים שבהם לא נמצאים עובדים ולקוחות במשרד והם גם לא צפויים לשוב אליו בשעות הקרובות.
את חומרי ההדברה עצמם בוחר המדביר בהתאם להתפרצות הקיימת, היקף השטח שצריך לכסות וביחס לרגישותם של חומרים שנמצאים בתוך המשרד. לעתים, יוחלט להשתמש דווקא בפתרונות מגישת ההדברה האורגנית או האקולוגית, שאינם משתמשים בכימיקלים אלא באמצעים אחרים שדוחים את סוג המזיק התוקף.
הדברה למשרד כטיפול מניעתי קבוע
מלבד הדברה למשרדים במקרה של התפרצות או זיהוי מזיק, משרד שמעוניין לשמור על עצמו מוגן ונקי לאורך כל ימות השנה, יצטרך להזמין מדביר בתדירות גבוהה כדי שיבצע הדברה ע"י ניטור, הצבת מלכודות וריסוס בהתאם לדרישות ולצרכי המקום.
התדירות שבה המשרד אמור לעבור את ההדברה היא אחת לפרק זמן של חצי שנה עד שנה. יחד עם זאת, משרדים שיש בהם כמות גדולה של מלאי (למשל טקסטיל או נייר) צריכים לקחת בחשבון חשיפה מוגברת למזיקים שנמשכים לחומרים שאצלם ולבצע את ההדברה אחת לכל מספר חודשים, בהתאם לקביעת המדביר.
האם ריסוס למשרד עם K-300 לא יעבוד?
במקרה שראיתם בתוך המשרד שלכם ג'וק, תולעת או נמלים, אתם בהחלט יכולים לנסות לרסס אותם. כעת סילקתם את המזיק הספציפי שהבחנתם בו, אך אין זה אומר שהבעיה לא תימשך ואורחים נוספים יגיעו הנה שוב ושוב.
מעבר לכך, חשוב לזכור שהתרסיס שנמכר על המדפים מותיר אחריו לחות רבה, שתמשוך בתוכה מזיקים נוספים. הם אמנם לא יגיעו בסמיכות גבוהה מאוד לריסוס בשל הרעילות שנותרה ממנו, אך בהמתנה סבלנית של כמה ימים בהחלט סביר להניח שתפגשו בהם.
ולכן ככל שלא מדובר בבעיה נקודתית אלא בתרחיש חזרתי שאתם לא מצליחים למנוע, יש להתייעץ עם מדביר מוסמך ולקבל ממנו הנחיות מדויקות לפעולה.
כדי שלא תעברו הדברת משרד כל שבוע: כך תמנעו מזיקים במשרד שלכם:
- נקו את כל שאריות המזון והקפה במטבחון, כולל פירורים בארונות ובמגירות.
- השליכו את כל הפחים במשרד מידי יום.
- בקשו מהעובדים להימנע מהותרת אוכל בעמדות ובמגירות.
- בקשו מהעובדים לדווח ולצלם כל מזיק שנתקלו בו.
- שמרו על משרד מאוורר, מואר וקריר, גם בפינות
- טפלו בליקויים קיימים במערכות המבנה כמו צנרת, ביוב, סדקים ועוד.
- שמרו על קשר בכל שאלה עם המדביר שלכם וקבלו ממנו מידע, הנחיות והסברים.
נשמח לייעץ לכם כיצד למנוע ממזיקים להגיע למשרד ואף לספק לכם שירות הדברה למשרד. פנו אלינו ונמשיך משם.